Uterommet

I Gunnersbråtan barnehage er vi stolte av det flotte og naturlige uteområdet vårt

Innenfor våre gjerder finner vi mange store, naturlige områder; vi har både naturgress, åpen gresslette, sandkasser, skogsområde, skråninger, klatretrær, pilhytter og berggrunn som gir spennende motoriske utfordringer. Rundt barnehagen er det asfaltert og passer perfekt til sykling, løping, tegning med kritt, sprette ball og mye, mye mer. Vi har fotgjengeroverganger, trafikkskilt, rødt og grønt lys og en firkantet "rundkjøring" rundt den ene sandkassa.

Utenfor Blåbærstua, småbarnsavdelingen, er det et inngjerdet området som de yngste får leke på. Her har vi sandkasse, skliestativ, skråning, en liten skog, naturgress, platting og piknikbord. 

Vi har to huskestativer på uteområdet vårt, ett med to vanlige husker på lekeområdet foran avdelingene, og en "ufo-huske" nede i skogen. Vi har også sklier, trapp, en ekte båt, lekeskur, basketballkurv, billekrekvisitter som bensinpumpe og elbil-lader, og flere piknikbord vi bruker tiil både tegning, boklesing, måltider og avslapning. 

  

Vi har både sol og skygge på uteområdet. Om sommeren er vi flittige brukere av solseil for å skjerme barna fra den skarpe sola, og en markise vi kan senke ned for å få skygge over spisebordene våre. Vi har også to pilhytter som er i flittig bruk i leken. Her kan barna finne både skjerming fra sol, vær og vind og gjemme seg bort i leken. Pilhyttene brukes både som hus, fengsel, lekestue, lesekrok. Her er det kun fantasien som setter grenser!

 

Om våren er barna med på å plante grønnsaker, urter og andre spiselige vekster i grønnsakshagen vår. Vi har også settebøtter til poteter, epletre og rips-, stikkelsbær-, og solbærbusker. Rundt om kring står det velduftende urter som sitronmelisse og gressløk i store blomsterpotter, og vi har flere bedd med blant annet sukkererter. Det er stor stas å få være med på hele prosessen fra frø til spiselige frukter i løpet av året. Om sommeren koser vi oss med selvplukk av bær fra de bugnende bærbuskene. 

 

Barnehagen ligger i kort avstand fra mange ulike naturområder vi gjerne besøker på tur opp til flere ganger i uka. På nedsiden av barnehagen går gangveien som kan lede oss til Hestesletta, Hennummarka, "Hundremeterskogen", "Tinkatoppen", bekken, skogen med den store maurtua, småbruket med griser, høner, haner, sauer, geiter og flere andre spennende dyr. På andre siden av Joseph Kellers finner vi Kvernerskogen. Her har vi bygget oss en gapahuk med et stort og spennende lekeområde. Våren 2020 var det her skolegruppa hadde sitt tilholdssted fra april til juni. I gapahuken er det bygget opp en zip-line, trehytter, husker, balanseløype, slakk line, plattinger, bålplass og en utedo med både tak, dosete og vask. 

 

I februar og mars drar fireåringene på skiskole i regi av Norges Skiforbund. Her får vi gode erfaringer med å gå på ski og tar med oss mye skiglede hjem. 
Som noe av det siste vi gjør før skolegruppa er ferdige i barnehagen, drar hele gruppa på overnattingstur. I mange år har vi overnattet på Eiksetra, i 2020 sov alle i hengekøyer ute ved gapahuken. Dette er et høydepunkt for både store og små.