Blåbærstua

BARNET PÅ BLÅBÆRSTUA—Ett- og toåringen

Jeg liker å spise selv. Jeg prøver å bruke skje, men jeg søler fordi musklene mine fortsatt er under utvikling. Jeg leker med mat og drikke fordi jeg liker å ta på det og se hva jeg kan gjøre med det.

Kroppen min får energien den trenger gjennom små, hyppige og sunne måltider. Av og til kan humøret mitt knyttes til fysiske behov, kanskje jeg er sulten eller trøtt hvis jeg er sutrete? Da er det viktig for meg med nære voksne som ser meg og forstår meg.

For å være glad og fornøyd trenger jeg en lur eller to om dagen, men ellers er jeg utforskende og liker å gjøre ting i mitt tempo. Jeg øver på å gå, og etter hvert løpe. Jeg kan prøve å klatre i trapper og opp på stoler.

Jeg liker å leke i nærheten av andre barn og jeg fascineres av andre småbarn selv om jeg kanskje ikke leker med dem enda.

Jeg trenger rutiner for å føle meg trygg, og i tillegg til mamma og pappa kan jeg knytte meg til noen andre voksene, men jeg gråter ofte når mamma og pappa går. Kom ned på gulvet og lek med meg. Syng de samme sangene om og om igjen, lek borte-titt-titt- leken og les for meg. Jeg liker at du leser den samme boken mange ganger, og leker de samme lekene om og om igjen.

Når du smiler og anerkjenner meg, blir jeg glad og stolt, og det føles godt å være meg.